Serveroppgradering

I dag 4. mars 2010 vil preegOO være nede mellom kl. 21:00 og 24:00
pga serveroppgradering.
preegOO.no, er et domenenavn, men det har du selvfølgelig skjønt for lenge siden. Det du også har skjønt er at et domenenavn må være et sted, og at det må være noe informasjon som du selv kan lese inkludert deg selv.

Det finnes ufattelig mye gratis ute på internett, men skal du virkelig ha glede av å ta ting et steg videre, koster ting litt, ikke mye, men litt. Nedenfor har jeg listet opp noen tjenester som jeg kan anbefale dersom du:

1. Går og tenker på å skaffe deg et domenenavn for deg selv eller din bedrift.
2. Ønsker å kunne oppdatere sidene dine selv, markedsføre ting
3. Betale litt, men ikke det hvite ut av øynene.

I en global verden er det ikke nødvendig å holde seg i Norge. Søk rundt på nettet etter forskjellige tjenester.

Nedenfor har jeg listet opp noen av mine favoritter.

Domenenavn og webhotel
Bluehost i USA er utrolig bra. For ca. 7$ i måneden får du profesjonell webhosting, gratis oppsett, ingen skjulte kostnader og domenet, ja, det er inkludert.

Vil du at vi skal hjelpe deg med domenenavn og webhotel, ta kontakt med Ørnulf Taubo, ort (@) bergersen.no eller ring 21 06 03 50.

Blogg tjenester
Her er det mye å velge mellom: www.wordpress.com eller http://www.joomla.org/ .Trenger bedriften din en av verdens beste løsninger er Movabletype.com perfekt. I Norge er det vi som er deres partner. Ta kontakt med henrik (@) bergersen.no eller ring 22 07 96 25.Endelig er familien synkronisert

Da vi lanserte preegOO for ett år siden, ristet kona mi på hodet. Jeg tror ikke hun hadde særlig stor tro på prosjektet. I dag ligger alle gjøremål familien Taubo har, pent og pyntelig inne i kalenderen. Resultat: Vi har blitt mer synkroniserte. Jeg, pappan i huset, vet hva som skjer, og har tro det eller ei, fått langt mer tid til de tingene jeg vil gjøre.

Vi har i løpet av året som har gått, høstet mye erfaring. Vi har optimalisert mye i kulissene, og mer er på gang. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har kommet med forslag til forbedringer. Vi tar alle forslag på alvor, grupperer dem, prioriterer, og implementerer.

Har du spørsmål, nøl ikke med å ta kontakt med oss!

Men vi liker å være barn

For en stund siden hadde jeg en lengre samtale med mine barn om dette og hint. En av årsakene til samtalen var at jeg ville finne ut hvordan de tenkte. Sittende i sofaen sammen med meg var min eldste datter. Foran datamaskinen, en Mac, satt min sønn og spilte et "Holmenkollen spill".

Ser dere på mamma og meg som sjefer?
Nei, vi ser ikke på dere som sjefer selv om dere tror det!

Hva syntes dere er irriterende?
Vi syntes det er irriterende at dere maser!

Det blir jo litt masete når dere ikke kommer når vi sier at middagen er klar.
Men det er masete for oss. Vi holder på med ting!

Dere må jo spise mat!?
Ja, vi hører det! Hvis ikke blir vi jo liksom ikke voksne damer og menn,
men vi liker å være barn - maten kan vente!

Jakten på den perfekte ektefellen

Har du hørt om kvinnen som gikk i butikken for å finne en ektemann.

På informasjonsskiltet for første etasje leste hun: Disse mennene har Jobb.

2 etg: Her finner du menn som har jobb og elsker barn.

3 etg: Disse mennene har jobb, elsker barn og er utrolig attraktive.

Fantastisk tenkte hun, men kunne ikke dy seg for å finne ut hva butikken hadde i den neste etasjen.

4 etg: I denne etasjen har vi menn med jobb, de elsker barn, er utrolig kjekke og hjelper til med husarbeidet.

Dette er nesten for godt til å være sant, tenkte kvinnen. Allikevel gikk hun opp enda en etasje.

5 etg: Her finner du menn som har jobb, elsker barn, de kjekkeste du har møtt, som hjelper til med husarbeidet og er romantiske.

Kvinnen har nå ikke lyst til å gå videre, men er så fristet til å se hva som skjuler seg på den øverste etasjen at hun rett og slett ikke kan la være å gå dit.


6 etg: Du er besøkende 32, 456, 233 på denne etasjen. Her finner du dessverre ingen menn. Denne etasjen har vi laget for å bevise at det er umulig å tilfredstille kvinner. Takk for at du besøkte vår butikk!For å overholde likestillingsloven besluttet innehaveren å åpne en ny butikk tvers over gaten hvor menn kunne finne seg en hustru.


I første etasjen stod det: Her finner du kvinner som elsker sex.

I andre etasje: Her finner du kvinner som elsker sex og har mye penger.

3, 4, 5 og 6 etasje finner du ingen ting. Disse etasjene har aldri blitt besøkt.


(Kunne ikke dy meg, måtte oversette denne i nattens mulm og mørke, arthur)

Takk for tilbakemeldinger

Mange av preegOO brukerne har kommet med innspill på forbedringer. Dette er forslag vi lytter til, vurderer og tar på alvor. Vi gjør små forbedringer kontinuerlig. Noen av forbedringene krever mer planlegging og vil derfor ta litt lengre tid. I løpet av våren 2009 kommer vi til å teste ut en del store endringer som vi tror vil gjøre preegOO enda bedre for alle. Har du forslag du tror vi kan ha nytte av, setter vi stor pris på å høre om dem!

2009 kan bli ditt beste år

preegOO har nå vært tilgjengelig i fire måneder. I løpet av denne tiden har vi lært mye og fått mange konstruktive innspill fra våre brukere. Dette er innspill vi tenker nøye igjennom, prioriterer og vil implementere i tur og orden. Mange har ønsket å kunne tidsbestemme varslinger slik at disse dukker opp på mobiltelefonen til dem som skal ha meldingen samme dag eller en dag før en hendelse skal finne sted. Vi vil også implementere en forbedret funksjon av Overblikk slik at man kan synkronisere denne med mobiltelefonen. I løpet av februar vil du også få muligheten til å lage ting, samt "flette" alt fra brev til personlige kort som sendes til mottakeren.

Har du forslag til forbedringer, nøl ikke med å sende oss dem. Vi har mye på gang, og preegOO blir stadig bedre. preegOO brukes nå av alt fra familier til idrettslag, skoleklasser, band og menigheter.

Vårt ønske er at 2009 skal bli din familie eller stammes beste år så langt!


God Jul og godt nytt år

ebba_skansen2008.jpgI dag kl.06:00 kom familien min og jeg hjem fra Stockholm med toget. Vi reiste dit sist torsdag kveld, og sov hele veien dit. At vognen tilbake hadde firkantede hjul og måtte byttes ut midt på natten samtidig som min yngste datter hadde omgangssyke, hadde jeg ikke tenkt til å fortelle.

Det jeg dog hadde lyst til å fortelle er at vi klarte, etter mange år, endelig å få til en tur til Stockholm i julestria. Og oppholdet var usedvanlig bra. På bildet ser du hva Ebba laget på Skansen. Jeg har mange fine tips for familier, men det skal jeg komme tilbake til senere.

Ønsker deg og din familie en riktig god jul og et godt nytt år.

Vennlig hilsen,
arthur taubo

Julegaver og andre pakker

Jeg burde selvfølgelig ha fortalt deg hva jeg har kjøpt til barna i år, men som du sikkert skjønner så er ikke det så lurt. De logger seg nemlig på preegOO de også. I løpet av 2009 skal kjøleskapsfunksjonen bli smartere og få mange nyttige funksjoner, som hengelås og budsjettkalkulator. Da kan både du og jeg skrive inn det vi har tenkt til å kjøpe uten at barna "klemmer på pakkene" før julaften.

Det jeg kan fortelle deg, og barna også, er at det er veldig mange som strever for tiden. Noen har mistet håpet. Andre vet ikke hvordan de skal orke å gå julen i møte. Det ropes etter krisepakker. Familier rystes og verden skakes.

Ullevål sykehus og korridorene der
I går kveld var jeg innom Ullevål sykehus. Det var en labyrint. Jeg vandret fra etasje til etasje, gjennom glassganger med hedersportretter av leger og sykepleiere med gullrammer. I en jungel av informasjonsskilt og lapper var det nesten folketomt. Bak lukkede og halvåpne dører tittet jeg inn til syke mennesker. Noen gispet etter luft. Andre satt med hodet i hendene. Noen satt ved siden av og trøstet. Andre hadde sikkert hatt godt av å ha blitt trøstet selv. Blomster var uønsket. Mobiltelefonen var slått av eller befant seg i et område uten dekning. Ute var det mørkt og kaldt. Inne var det trist og tomt. Jeg kom frem dit jeg skulle, men ikke lenger. Jeg skrev en lapp til en venn, og ba sykepleieren om å overrekke den. Jeg tenker på vennen nå, og jeg tenker på familien.

Trist, tristere, tristest

Denne uken skrev Budstikka at finanskrisa hadde ført til flere selvmord i Asker. I henhold til politiet skyltes mange av disse triste hendelsene at mennesker, særlig menn, ikke så noen annen utvei. Jeg tenker på de etterlatte. Jeg tenker på ytre vellykkede fasader. Jeg tenker på foreldreløse barn. Jeg tenker på hva du og jeg kan bidra med.

Tro, håp og kjærlighet
I år har jeg bestemt meg for å bety en forskjell. Jeg skal bety en forskjell for noen, ikke alle, men noen. Jeg skal prøve etter beste evne å fortelle våre egne barn om hva som skjer i verden. Jeg skal vise dem hvordan mange har det. Jeg skal ta på meg varme klær og vandre gatelangs med kaffekanne og noe å tygge på. Jeg skal gå på horestrøket og snakke med narkomane. Jeg skal bry meg. Og i morgen skal jeg spørre mine medarbeidere om de har lyst til å slå følge.

Til deg, og det er det viktigste akkurat nå!

Har du mistet håpet. Ser du ingen annen utvei en å avslutte livet. Er du ulykkelig. Er du fortvilet. Er du ensom. Er du en av dem som kommer over denne bloggen, send meg en e-post eller ring meg personlig på 928 99 444. Kan jeg på noen måte hjelpe deg, ring. Ikke vær redd, jeg skal ikke avvise deg, men ta deg på alvor. Denne julen kan bli vendepunktet i ditt liv. Det er håp og fremtid selvom det ikke ser slik ut nå!

Vennlig hilsen
arthur taubo

Julegavetips

De beste julegaven er gratis, og kan ikke kjøpes for penger. Statsminister Stoltenberg derimot mener vi skal kjøpe julegaver som om ingenting var hendt. Vi må "holde julen igang!". Finansminister Halvorsen mener vi skal bruke kredittkort "så det svir".

Jeg har ikke tenkt å være en julebrems. Ei heller en sur gammel gubbe. Jeg mener bare at de viktigste julegavene er gratis. De handler om oppriktig kjærlighet, tillit og tid. Denne julen kan få et annet innhold. Denne julen kan både du og jeg ha fokus på det som virkelig betyr noe, gi det beste vårt hjerte har å by på. Og kanskje vil noen bli utrolig glade for at akkurat vi finnes.

Siste artikler

Jeg vil ha et domenenavn, men hvor skal jeg lagre sidene?
preegOO.no, er et domenenavn, men det har du selvfølgelig skjønt for lenge siden. Det du også har skjønt er at…
Endelig er familien synkronisert
Da vi lanserte preegOO for ett år siden, ristet kona mi på hodet. Jeg tror ikke hun hadde særlig stor…
Men vi liker å være barn
For en stund siden hadde jeg en lengre samtale med mine barn om dette og hint. En av årsakene…